Blog

Vernieuwende inzichten, persoonlijke anekdotes, pakkende cases, … Scroll door de blog en laat je inspireren. 

Kosten besparen door de kleine lettertjes van het contract te lezen

Bij complexe transacties, of transacties met een grote financiële impact wordt de kost van de transactie niet alleen bepaald door de ene prijsclausule in het contract. Er zijn tal van clausules die de totale kostprijs beïnvloeden, en waar je, als je een beetje slim onderhandelt, kunt besparen.

22 september 2022

Tips and tricks bij onderhandeling over de prijs

Bij grotere of meer complexe transacties kan het lonen met andere ogen te kijken naar de prijs. Je kan ervoor zorgen dat beide partijen met een win-wingevoel van de onderhandelingstafel wegwandelen. Welke concrete tips zijn er om beter te onderhandelen over de prijs?

4 september 2022

Een geschil: doe je best beroep op een advocaat?

“Brussels Hof van Beroep kampt met zware achterstand”. Ook in de wereld van de bouw-, vastgoed- en ondernemingsgeschillen voelen we de gerechtelijke achterstand al langer. Heeft het in deze tijden dan nog wel zin om naar een advocaat te stappen en een procedure op te starten bij een geschil?

21 juli 2022

Problemen met je buren

Aan je buren kan je niet ontsnappen. Maar wat kan je doen als je ruzie hebt met je buren? Kies je voor een procedure bij het vredegerecht of ga je naar een bemiddelaar?

11 juni 2022

Wat maakt een bemiddelaar een "next level" conflictexpert?

Wat mag je van een bemiddelaar verwachten? Wat maakt een bemiddelaar een "next level" conflictexpert? Waar zit het verschil met een advocaat? Hoe kan een conflict vlot opgelost worden?

13 april 2022

Betere gesprekken voor wie werkt in de bouw

De bouw: dat zijn veelal mannen, stoere bonken, rechtuit, recht voor de raap, geen zever, geen foefjes, directe communicatiestijl, toch? (Ja, ik laat me hier eens helemaal stereotypisch gaan)

13 februari 2022

Hoe bemiddeling een bouwgeschil kan oplossen

Een conflict tussen bouwheer en aannemer kan voor beide partijen veel stress opleveren. Niet zelden is er veel geld mee gemoeid. Als jurist zag ik veel bouwgeschillen voorbijkomen maar is mijn conclusie na jarenlange ervaring dat een constructief gesprek meestal voor de beste oplossing zorgt. Want wie heeft er nu zin om te procederen?

26 januari 2022

star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer

Strong Foundations

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x