BEMIDDELING - PARTICULIEREN

Je aannemer heeft volgens jou een fout gemaakt bij het bouwen van je woning of je hebt vragen over zijn factuur. Wanneer je hem opbelt, word je met een kluitje in het riet gestuurd. Je wil een oplossing zoeken, maar hoe?

De buren zijn van plan een aanbouw te zetten aan hun huis, je maakt je zorgen over het uitzicht en vraagt je af of je terras nu niet in de schaduw zal komen te liggen in de zomer. Je zou hier graag met hen een gesprek over aangaan.

Je krijgt een immens hoge afrekening op het waterfactuur van je huurwoning. Na grondig onderzoek blijkt dat er al een tijdje een defect is aan de installatie in de woning. Je hebt dit zelf niet opgemerkt omdat je niet zo vaak de tellers controleert. Je huisbaas vindt nu dat jij zelf voor 100% moet opdraaien voor deze factuur. Je bent echter van mening dat zulke kosten voor rekening van de huisbaas zijn. Je wil hier uitgeraken zonder ruzie.


Een gesprek in de hand houden, conflicten voorkomen en escalatie vermijden: Ik bied doortastende gespreksbegeleiding met een proactieve, pragmatische focus.   

Is de discussie toch ge√ęscaleerd in een conflict, dan begeleid ik partijen bij het vinden van een duurzame oplossing.

Gespreksbegeleiding met een hoge kwaliteitsgraad

Hoe begin je een moeilijk gesprek zonder dat de gemoederen hoog oplopen? Een erkend bemiddelaar leidt lastige conversaties in goede banen.

Een lastig gesprek voeren kan best stresserend zijn. Je standpunt delen op een kordate, maar constructieve manier? Ik bied gespreksbegeleiding voor particulieren in uiteenlopende topics, van huurgeschillen tot burenruzies of onenigheid in het kader van een (ver)bouwing. Een open dialoog en doelgerichte onderhandelingen zijn daarbij het focuspunt.

Is een werkelijk conflict niet te vermijden of zijn de eerste aangetekende brieven al heen en weer gestuurd? Een erkend conflictbemiddelaar schuift met alle partijen rond de tafel en maakt ruimte voor een open en opbouwend gesprek. Ik maak vlot connectie met elke gesprekspartner, ontrafel het geschil in vertrouwelijke sfeer en werk actief toe naar een sluitende oplossing in de vorm van een dading.  

Wat mag je van mij verwachten?

  • Gratis telefonisch kennismakingsgesprek van max. 30 minuten
  • Bespreken en ondertekenen van het bemiddelingsprotocol
  • Gesprekssessies met alle betrokken partijen waarbij ik waak over de communicatie en zorg voor structuur
  • Analyse van de relevante documenten
  • Neutraal juridisch advies 
  • Toegang tot netwerk van experten zoals advocaten, notarissen, architecten indien nodig voor advies
  • Voorbereiden van een dading indien gewenst door partijen en opvolging tot aan ondertekening

Ik behandel alle dossiers volstrekt neutraal en vertrouwelijk, zoals ook bepaald door de beroepsdeontologie van erkende bemiddelaars.

star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer

Strong Foundations

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x